Kasvot

Tammikuu

Sofi Oksanen

Huomiota herättävä olemus, vahvat mielipiteet, rajoja rikkova tuotanto, häkellyttävät saavutukset – siinä Sofi Oksanen Suomesta kymmenellä sanalla.

Helmikuu

Petri Ruutu

Kun maailmalla tarvitaan sikainfluenssan huippuasiantuntijaa tai WHO tarvitsee arviointia jäsenmaansa tartuntatautitilanteesta, helsinkiläisen epidemiologi Petri Ruudun asiantuntemus ja kokemus ovat kovaa valuuttaa.

Maaliskuu

Mika Kallio

Mika Kallion kahdenkymmenen vuoden ura ratamoottoripyöräilijänä hakee vertaistaan.

Huhtikuu

Minna Parikka

Minna Parikka on suomalainen kenkäsuunnittelija, joka lähti jo nuorena etsimään tietotaitoa ulkomailta.

Toukokuu

Bengt Holmström

Bengt Holmström on pitkään USA:ssa vaikuttanut ekonomisti. Hän toiminut Massachusetts Institute of Technologyn taloustieteen professorina vuodesta 1994.

Kesäkuu

Camilla Nylund

Camilla Nylund on suomenruotsalainen, Saksassa uransa luonut oopperalaulaja. Äänialaltaan hän on sopraano.

Heinäkuu

Matti Salminen

Sen lisäksi, että Matti Salminen on tunnettu oopperan maailmassa, hän on rohkeasti rikkonut rajoja esiintymällä myös kevyen musiikin estradeilla.

Elokuu

Santtu-Matias Rouvali

Suomi on lahjakkaiden kapellimestareiden maa. Yksi kirkkaimmista nuorista kansainvälistä menestystä saavuttaneista kapellimestareista on Santtu-Matias Rouvali.

Syyskuu

Teemu Arina

Biohakkeri Teemu Arina on toiminut useiden kansainvälisten oppimista ja työelämää koskettavien hankkeiden ohjausryhmissä ja neuvonantajatehtävissä, pitänyt noin 100 esitystä vuodessa ympäri maailmaa.

Lokakuu

Tuukka Rask

Tuukka Rask on Savonlinnassa syntynyt suomalainen jääkiekkomaalivahti, olympiamitalisti, Vezina- ja Stanley Cup –voittaja.

Marraskuu

Joy Wolfram

Helsinkiläislähtöinen nanolääketieteen tohtori Joy Wolfram on noussut maailman 10 lupaavimman nuoren tutkijan listalle Yhdysvalloissa.

Joulukuu

Tuuli Takala

Sopraano Tuuli Takala on yksi ikäluokkansa menestyneimmistä suomalaisista oopperalaulajista, niin Suomessa kuin maailmallakin.