NYT! Tutustu Savonlinnan Oopperajuhlien vuoden 2018 ohjelmistoon!  Katso lisää! »

Savonlinna Opera Festival

Missä on kovin vähän naurua, siellä on kovin vähän menestystä

Suomalaiseen työhön, työn tekemiseen ja yleisesti työelämään liittyy paljon tunneladattuja normeja, oppeja ja ennakko-odotuksia. Uralla menestymistä ei yleensä avoimesti hehkuteta ja moni ajattelee, että työssä ei mitenkään voi koko ajan olla hauskaa.

Jos jätetään hauskanpito myöhemmäksi ja puhutaan ensin menestyksestä. Miksi nimenomaan olisi tärkeää puhua, hehkuttaa, juhlia ja nostaa suomalaista menestystä mahdollisimman paljon? Uskon itse esimerkin voimaan ja siihen, että positiivisuus luo lisää positiivisuutta ja päinvastoin. On siis aika jättää kulttuurillemme luontainen vaatimattomuus sivuun ja ottaa kaikki mahdollinen ilo irti niin pienistä kuin isommistakin menestystarinoista. Hiljattain saimme Suomen Accenturella juhlistaa innovatiivista asiakastiimiämme, joka pääsi kansainvälisessä sisäisessä kilpailussamme 12 parhaan joukkoon 1200:n ehdokkaan joukosta. Suomalaisesta osaamisesta olemme kaikki ylpeitä! 

Voimme myös omalla toiminnallamme ja teoillamme tukea ja auttaa muita eteenpäin. Bengt Holmström puhuu mentoroinnista ja on huolissaan tämän perinteisen konseptin tulevaisuudesta. Accenturella uskomme edelleen mentorointiin, mutta olemme hiljattain laittaneet perinteisen mentoroinnin roolit uusiksi. ”Millenial-mentorointi” on meillä osa laajempaa johdon kehittämismatkaa, jossa nuoret ammattilaisemme haastavat johtoa laajentamaan ajatteluaan ja näkökenttäänsä. Tulokset ovat tähän mennessä olleet lupaavia. 

Lähitulevaisuudessa työn luonne tulee muuttumaan entistä verkostomaisemmaksi ja perinteiset työsuhteet jäävät vähemmistöön. Kun enää ei voi turvautua linjaorganisaatioon näen, että epäviralliset coaching- ja mentoring-suhteet tulevat osittain korvaamaan perinteisen esimiesmallin. 

Kun mietitään Accenturea laajemmin menestyksen mahdollistajana nuorille uransa alkuvaiheessa oleville osaajille, meillä on paljon tarjottavaa. Olemme monilla osa-alueilla edelläkävijöitä, joten meillä saa olla ensimmäisten joukossa kokemassa ja näkemässä esimerkiksi robotiikan tai tekoälyn luomia mahdollisuuksia. Työkavereideni joukossa on alansa huippuosaajia, jotka mielellään jakavat osaamistaan tiimeille. Panostamme myös erittäin paljon jokaisen henkilökohtaiseen kehittymiseen omien vahvuuksien ja intohimojen pohjalta. Uskallan väittää, että Accenturella opitut asiat luovat vahvan pohjan menestykselle niin meillä kuin matkan jatkuessa talon ulkopuolella. 

Yksi tärkeä pilari pitkäjänteisessä menestyksessä ja kyvyssä nauttia menestyksestä on hyvinvointi. Olen erittäin ylpeä siitä, että Accenture on jo yli kymmenen vuotta systemaattisesti panostanut työntekijöiden hyvinvointiin tarjoamalla heille työkaluja oman henkilökohtaisen tasapainon rakentamiseksi myWellbeing-ohjelman kautta. Kun keho, mieli, sydän ja sielu saavat ravintoa, on helpompaa olla antelias, nauttia, nauraa ja sitä kautta luoda ympärilleen menestyksen ilmapiiri.  

Anu Tuomolin
Henkilöstöjohtaja
Accenture

Accenture Andritz Finnair Fortum Gasum OP Sanoma