NYT! Tutustu Savonlinnan Oopperajuhlien vuoden 2018 ohjelmistoon!  Katso lisää! »

Savonlinna Opera Festival

Kampanjan ytimessä on aito halu vaikuttaa

Maailmalla menestyvät 2017 –kampanja on osa Savonlinnan Oopperajuhlien koordinoimaa ainutlaatuista Inspired in Finland –hanketta

Kulttuuriorganisaatio organisoi yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa valtakunnallisia kampanjoita, joiden päämääränä on kannustaa suomalaisia tuomaan esiin ja hyödyntämään omaa luovuuttaan, intohimoaan ja taitoaan niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Nämä oopperan maailmasta tutut teemat konkretisoituvat kolmessa kampanjassa, joista viimeisin – taitoon ja osaamiseen keskittyvä  ”Maailmalla menestyvät 2017” on nyt avattu.

Kampanjakasvojen valintaan osallistuivat Savonlinnan Oopperajuhlien ja yhteistyökumppaneiden edustajat. Ensimmäinen luettelo mahdollisista ehdokkaista näki päivänvalon keväällä 2016. Kesän ja alkusyksyn aikana noin sadasta ehdolla olleesta muodostui lopullinen luettelo ja yhteydenotot heihin alkoivat.

Yhdentoista kasvon galleria on laadittu edustamaan monipuolisesti suomalaista taitoa ja osaamista. Totta on, että useita toimialoja ei ole listalla edustettuna. Totta on myös, että suuri joukko maailmalla menestyviä suomalaisia on jouduttu jättämään luettelon ulkopuolelle. Tavoitteemme on ollut tarjota monipuolinen ja värikäs kattaus suomalaista osaamista. Ja kahdettatoista kampanjakasvoa saa yleisö itse ehdottaa.

Maailmalla menestyvät 2017 –kampanja ei ole kilpailu, vaan sen ytimessä on 11+1 tarinaa suomalaisista, jotka ovat näyttäneet, miten kotimaasta voi ponnistaa pitkälle kansainvälisillä kentillä. Opiksi ja esimerkiksi kaikille, jotka haaveilevat kansainvälisestä urasta.

Tuomalla julkisuuteen 11+1 maailmalla menestyvää suomalaista, Inspired in Finland –yhteisö haluaa osaltaan luoda uskoa menestyksekkääseen huomiseen. Toivomme, että suomalaiset osallistuisivat aktiivisesti keskusteluun ja jakaisivat omia tarinoitaan.

Luodaan yhdessä hieno kuva 100-vuotiaan Suomen taidoista ja osaamisesta.

Lämmin kiitos kampanjaamme vapaaehtoisesti suostuneille hienoille suomalaisille sekä kumppaneillemme kampanjan mahdollistamisesta!

Pekka Koivunen
Projektipäällikkö
Inspired in Finland –hanke

Accenture Andritz Finnair Fortum Gasum OP Sanoma